Крилото на Лиетувос Ритас Деян Иванов се оказа в центъра на забавлението по време на т.нар. Ден на медиите, какъвто задължително има за всички отбори, участници в групите на Евролигата.

Иванов даде интервю за литовските медии, в което обясни, че не е във Вилнюс, за да замества любимеца на нацията Йонас Валанчунас, който замина да играе в НБА, а просто да помогне на отбора да радва феновете си. Деян изчетка медиите, като обяви Лиетувос за страхотно професионален клуб, и добави, че се чувства там вече като у дома си.

„Личната ми цел е с отбора да напълним залата, и феновете да я напускат с приятно усещане. Няма да говоря за своята игра, просто искам хората да знаят, че играя със сърце. Най-добрата ми черта е моето сърце, и ще го покажа,“ категоричен бе Деян.

Някъде по средата на интервюто колегите на Иванов, чакащи своя ред за снимки пред бялото пано, решиха да се позабавляват, като пуснаха между него и интервюиращите го журналисти изкуствен пушек. Деян изобщо не се смути, и го обърна на майтап: „Някой пуши твърде много тук! Никакво пушене повече!“ каза той през смях, и сериозно продължи интервюто, проверявайки за всеки случай, дали медиите са на линия с „Всички ли ме виждате?!“