Довечера най-рано ще стане ясно дали Методи Ананиев ще пропусне втори пореден сезон както на клубно, така и на национално ниво. Волейболистът ни, който цяла година се възстановяваше след разкъсани връзки на коляното и операция, сега може отново да остане извън полето дълго време. Причината – това тежка контузия на ахилеса.

По обед националът ни отиде на преглед при специалисти в Олщин, като изследванията най-рано довечера ще покажат сериозността на новата травма, която той получи по време на контрола в петък между неговия Олщин и СКРА Белхатов.

Пред Гонг от Полша Ананиев потвърди, че контузията е тежка, но каква е точно, ще стане ясно късно тази вечер или утре до обед. Възможна е дори нова операция на ахилесовото сухожилие. Ако се стегне до там, то волейболистът ни отново ще пропусне цял сезон с клуба си, а може и с националния тим.

"Загубихме го за сезона. Диагнозата на лекарите е скъсано ахилесовото сухожилие. Методи ще се подложи на операция. След нея Ананиев няма да може да тренира поне 6 месеца. След това го чака рехабилитация. Този сезон няма да играе…", заяви разочарованият треньор Олщин Радослав Панас след контролата пред полските медии.