Звездата на Херта Берлин Анис Бен-Хатира бе арестуван след скандал с бившата си приятелка. Обвинението към футболиста е, че е откраднал портмонето на бившата и е избягал с колата.

Сега немецът с тунизийски корени ще опита да докаже невинността си. Двамата замесени имат доста различни истории за случилото се.

Според Бен-Хатира бившата му приятелка е била в колата му, когато се е стигнало до кавгата. Когато тя си тръгва, футболистът хвърля по нея чантата й, а в този момент портмонето най-вероятно е паднало в колата.

Когато той намира портмонето се обажда на дамата и по телефона двамата се разбират да се срещнат на бензиностация. На уреченото място обаче не идва бившата, а полиция, която арестува играча за кражба.

От Херта вярват на своя играч. „Господин Бен-Хатира възнамерява да обори твърденията, които по негово мнение не са правилни“, сподели прокурорът Уве Фрейшмид.

Историята на момичето обаче звучи доста по-различно.

В съботната вечер след мача на Херта в Кайзерслаутерн, в който Бен-Хатира вкарва гола за 1:1, халфът среща случайно бившата си в центъра на Берлин. Футболистът и 25-годишната жена са разделени от една година. Между двамата се стига до спор, а ядосаният Бен-Хатира си тръгва със своя Рейндж Роувър.

Жената звъни в полицията и пуска оплакване като твърди, че Бен-Хатира е опитал да я вкара насила в колата. Освен това той е бъркал в чантата й и е взел нейното портмоне.

Около час по-късно полицията намира тунизийския национал на бензиностанция, където той е с приятели. В неговата кола откриват портмонето на бившата му приятелка.

Футболистът е арестуван с насочен към него пистолет и с белезници е заведен в ареста. 4 часа са продължили процедурите там, а освен показания са взети и пръстови отпечатъци от Бен-Хатира.