По традиция тимове с колоритни имена като Каска с лампа, Артилерист, Епикриза, Звездовищата, Светците, Страхотните, Гладиаторите и Холестеролни лъвове се пускат в Любителската волейболна лига Volley Mania. За първа година в шампионата ще вземе участие и българският национален отбор за хора с увреден слух (DEAF Team).

Сезонът в елитната А дивизия започва с квалификациите за Купата на Volley Mania. В първия кръг ВК Евроколеж започва защитата на отличието с мач срещу победителя от двубоя между Звездовищата и Страхотните.

Трите пловдивски отбора попаднаха в група А за новия сезон. Жребият събра шампиона Plovdiv Volley с финалиста ВК Евроколеж, който миналата година игра под името Los Invalidos, и новака Пълдин, спечелил титлата в Б дивизия. В силната група попаднаха още шампионът от 2010 г. Раковски и завърналият се в елита ОКИСС 93. Другият отбор е пазарджишкият The Team.

С голям интерес се очакват мачовете в група В, където попаднаха три от шампионите в предишните сезони на лигата - Гладиаторите, Светците и Каска с лампа. Там са също Металиченца, Addicted BG и Тракия.

Българският национален отбор за хора с увреден слух (DEAF Team) попадна в оспорвана група за дебюта си в Б дивизия във Volley Mania. Съперниците на състава, воден от Стефан Демерджиев, ще са 1L, 2ОКИСС, Инстрейд, Evergreen Unlimited и Чиготи волей.

Ето групите във Volley Mania, сезон 2012-13:

А дивизия

Група А

ВК Евроколеж

The Team

Пълдин

ОКИСС 93

Раковски

Plovdiv Volley

Група B

1 Светците

2 Металиченца

3 Каска с лампа

4 Addicted BG

5 Тракия

6 Гладиаторите

 

Б дивизия

Група А

1 Bam Bam

2 Чиготи волей

3 Топволей

4 Артилерист

5 Тим Волей Дискавъри

Група B

1 1L

2 DEAF Team

3 2ОКИСС

4 Инстрейд

5 Evergreen Unlimited

Група C

1 КСВ

2 The Winners

3 НАДЕЖДА 101

4 Godech Volley

5 Звездовищата

Група D

1 Осогово Волей

2 Страхотните

3 Vivacom

4 ЛВК Ихтиман

5 Volley Mania

Група E

1 Епикриза

2 Холестеролни лъвове

3 Good Company

4 HOT Volley

5 Тигрите

6 СУ волей

Група F

1 Сердика Волей

2 Snooze

3 Тетевен Волей

4 БНБ

5 Изгрев Волей

6 Отборко