Един от юристите на ЦСКА адвокат Кирил Калинков изясни ситуацията около Мишел Платини и документите, които са изискани от УЕФА относно мониторинга на „червените“.

„От страна на юридическия отдел сме се постарали да бъдем изрядни пред УЕФА. Предали сме цялата документация, която е поискана. В моята компетенция е да говоря за действията на юридическия отдел. Що се отнася до финансирани и други такива не са в нашия ресор“, каза адвокат Калинков.

„Относно казуса „Платини“. За нас дори няма казус. Има отказ от картотекиране, който е безсмислен. Документите са изрядни. Както бяха картотекирани останалите състезатели, така трябваше и той да бъде картотекиран. Ние видяхме решението на СТК, където посочват като основание, че договорът е сключен в трансферния период. Това е абсолютно неоснователно. Едни договори може, а други не. Ако се спазват изискванията на закона и наредбите няма как Платини да не бъде картотекиран. БФС е сдружение с нестопанска цел, което е извънсъдебен контрол. Няма как актовете на комисиите да бъдат обжалвани в съдилищата на България“, допълни Калинков.

Относно претенциите на Черноморец за Мишел Платини юристът заяви: „Щом Черноморец има претенции към нас за Платини да представят документите в съда. Щом са сигурни, че са прави, има ред, в който да покажат правата си. Картотекирането на Платини няма общо с неговото привличане“, каза още юристът на „червените“.