Завърналият се на кормилото на Ботев Враца Антони Здравков бе гост в дискусионно студио Дерби, където сподели каква е моментната ситуация във врачанския клуб.

За ден и половина начело на отбора наставникът успя да мотивира футболистите, които спечелиха с минималното 1:0 срещу Локомотив Пловдив. Здравков заяви, че с оглед на спечеления мач има светлина в тунела, но ще е много трудно отборът да запази мястото си в елита.

„Ще трябва да правя наново отбор по време на първенството. Искам да освободя голяма част от доведените италиански футболисти, които не отговарят на нивото в А група. Италианците са все още на книга в клуба. В момента клубът се управлява от Валентин Станчев, от мен и още един човек, който е над нас“, обясни Здравков.

„Кметът на града търси хора, които да помагат финансово. Не съм Хари Потър, но за три дни знаех какво да направя, за да се представим добре срещу Локомотив Пловдив. Не ми е за пръв път да изпадам в такава ситуация да спасявам отбори. Ще направя всичко възможно да съберем приличен точков актив“, каза още наставникът на врачани.

„В Ботев идват футболисти, които искат да играят, за да се доказват, а после да питат за пари. Ботев Враца е в трагично физическо състояние. След 60-ата минута се вижда с просто око и не мисля, че италианският кондиционен треньор ще остане на работа в екипа, защото не си е свършил добре работата“, каза още Здравков.

„В мача с Локомотив Пловдив заложихме на мотивацията. Преди срещата проведох разговор с всеки състезател по отделно и им обясних, че живуркане в Ботев Враца няма да позволя. Имам подкрепата на врачани и ако не се справим с оцеляването в елита вината ще е изцяло моя“, сподели специалистът.

„Битката за първото място според мен е ясна, Левски и Лудогорес, и ако евентуално ЦСКА се съвземe. Другите ще се борят за третото място, докато седем-осем отбора ще се борим за оцеляването“, завърши бившият треньор на Левски.