Отборът на Реал Мадрид се завърна на победния път в Испания. След загубата с 0:1 от Севиля в предишния кръг, този път тимът на Жозе Моуриньо взе трите точки при визитата си на Райо Валекано. „Белия балет“ се наложи с 2:0, а головете за успеха бяха дело на Карим Бензема и Кристиано Роналдо, който се разписа от дузпа.

По програма двубоят между Райо и Реал трябваше да се играе вчера, но проблеми с електричеството на стадион „Вайекас", наложиха отлагането му с 24 часа.

Резултатът в мача бе открит още в 13-ата минута на срещата, а точен за „белите“ бе Карим Бензема. Френският национал се възползва отлично от пас на Анхел Ди Мария, за да даде преднина на гостите. Вторият гол, който се оказа и решаващ за крайния изход на мача дойде през втората част. След поредната атака към вратата на домакините, Кристиано Роналдо получи топката в наказателното поле, финтира бранител, който припадането си на земята отклони топката с ръка, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Роналдо, който стреля хладнокръвно за 2:0.

Малко по-късно португалецът имаше отличен шанс да направи резултатът класически, но техничният му прехвърляш удар срещна десния страничен стълб на вратата.

С този си успех, тимът на Реал се изкачи на седма позиция във временното класиране с актив от 7 точки – 8 по-малко от лидера Барселона.

В последен мач от кръга, Севиля също постигна победа с 2:0 като гост на Депортиво Ла Коруня. Двата гола за победителите дойдоха в последните 15 минути на срещата, а автори на попаденията станаха Негредо и Ракитич.


szólj hozzá: Rayo Vallecano vs Real Madrid 0:2 GOALS