Нападателят Джампаоло Пацини бе категоричен, че не съжалява за трансфера си в Милан през лятото. Пацини дойде в тима на „росонерите“ от вечния враг Интер, но започна кошмарно кариерата си в тима. В момента Милан заема едва 15-ото място във временното класиране и определено разочарова с играта си на терена. Според Пацини обаче, въпрос на време е отборът му да се върне на пътя на победата.

„Трансферът стана много бързо. Агентът ми беше потърсен от Милан, и незабавно казах „да“, без дори да се замислям. Не мисля, че това беше грешен избор, защото още в самото начало впечатлих новите си работодатели“, коментира Пацини, който в дебюта си срещу Болоня заби хеттрик.

„В края на миналия сезон бях много разочарован. Беше странна година, защото сменихме много треньори, а аз загубих титулярното си място, а след това пропуснах и европейското първенство. Разбрах, че имам само няколко човека, на които мога да разчитам и това се отрази на позицията ми в клуба. Въпреки всичко тренирах здраво цяло лято, въпреки че знаех, че ще играя само в контролтие. Не беше много добра ситуация, но намерих мотивация да продължа“, каза още нападателят.