Интер и Рубин постигнаха очаквани победи в срещите си от група Н на Лига Европа, и оглавиха класирането, с по четири точки, докато Партизан и Нефтчи останаха с по една, след два кръга. Александър Разянцев и Марко Ливая, съответно от съставите на Рубин и Интер, са начело на голмайсторската лига с по три попадения в първите две срещи.

Рубин Казан се справи у дома срещу Партизан с 2:0, като за сръбския шампион цял мач игра българският защитник Иван Иванов.

След равностойни първи 20-тина минути, и дори кратко превъзходство на Партизан, домакините успяха да осъществят контрол върху двубоя, и да го материализират. Двете попадения паднаха в самия край на първото и в началото на второто полувреме.

Едно от най-чистите положения пред Партизан, на старта на срещата, се откри пред Иван Иванов, като родният национал стреля опасно с глава, но Сергей Ружиков реагира добре.

В 45-та минута, малко преди Анастасиос Какос да свири край на първото полувреме, Гьокдениз Карадениз навърза майсторски отбраната на Партизан в наказателното поле, разходи се добре из пеналта, и шутира неспасяемо между двама и покрай стража Владимир Стойкович.

Още едно лошо разбъркване в наказателното поле на „гробарите“, в третата минута на второто полувреме, доведе и до втори гол в тяхната врата. Триходова комбинация завърши с леко чукване на Роман Еременко към Александър Разянцев, и той завърши точно между Камара и Остоич.

Кузман, Нинкович и Едуардо имаха шанс да направят преднината на Рубин класическа в оставащите минути до края на двубоя, докато Партизан при всичките си опити така и не стигаше до някакво 100-процентово положение, за да намали изоставането си, и да търси поне равенство.

След като бе записал два поредни хикса в мачовете си от Лига Европа, Интер излезе твърдо решен да си тръгне с победа от Баку, и очаквано, победи Нефтчи с 3:1.

Филипе Кутиньо откри още в 10-та минута, а Джоел Оби направи 2:0 точно 20 минути по-късно. Асистент и за двете попадения за Интер стана Фреди Гуарин, а до почивката и Марко Ливая се записа сред голмайсторите, в 42-та минута.

Така „нерадзурите“ имаха повече от комфортен аванс от 3:0, и през второто полувреме вече съвсем спокойно разиграваха и след като Николас Каналес реализира един гол за Нефтчи в 53-та минута, не позволиха повече да се стигне до други изненади.

Андреа Страмачони дори даде на тийнейджъра Лука Гаритано дебют с екипа на първия тим на Интер, като 18-годишният нападател се появи в 74-та минута, и дори имаше шанс са асистира за четвърто попадение, но Гуарин не успя да завърши атаката.

В следващия кръг, Рубин приема Нефтчи, а Интер е домакин на Партизан, на 25 октомври.