Вече бившият старши треньор на Локомотив Пловдив Емил Велев даде обширно интервю за Дарик радио и Gong.bg, в което говори за раздялата, за случващото се в тима и какво ще запомни от престоя си в Пловдив.

„ Не съм се разделил по взаимно съгласие, а бях освободен от господин Марешки, заяви Велев. Това трябва да се уточни и да се знае. Имахме среща с него и той ми обяви неговото решение. След това се разбрахме за подробностите около моето освобождаване и се разделихме.”

Дали Велев е очаквал такова развитие и с оглед на резултатите на тима в последните мачове ?

„Честно казано очаквах, откровен е Велев. След като не сме имали никакви взаимоотношения още от самото начало. Аз не мога да давам оценка на хората какво мислят. Аз съм мислил единствено за отбора как да се представи по- добре в този момент. Нямахме много шансове. Смятам че на етапа , на който се намираме, отбора се представя добре, въпреки че откъм точки не сме много добре в момента. Постигнахме престижни резултати като равенствата с Черноморец, Локо Сф, ЦСКА и Литекс, победихме Миньор Перник. В Търново трябваше да бием Етър с разлика.”

Велев е убеден ,че с него много лесно се работи и това най- добре го знаят футболистите.

„Аз оставам с много добри впечатления от Локомотив Пловдив, категоричен е Велев. Особено от публиката, която ме прие много добре, за разлика от друга публика и се радваше много на нашите успехи. Ще остана с добри спомени от Лаута.”

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ЕМИЛ ВЕЛЕВ ТУК!