Христо Бонев благодари на Веселин Марешки, че внесе разяснение по казаното от него изречение, че „и друг път съм купувал ненужни вещи” , след което благодари и на досегашния старши треньор Емил Велев за свършената от него работа начело на Локомотив. Накрая Бонев пожела успех на Георги Иванов.

„Беше много важно за всички нас, локомотивци, направеното от господин Марешки уточнение, заяви Бонев. В Локомотив ние сме едно семейство и всичко, което правим, го правим от сърце и с много чувства. Затова казаното от господин Марешки е успокояващо за нашите фенове, които виждат това, което се прави за въвеждане на ред в клуба ни. Затова нашите фенове ще напълнят стадиона ни на първия мач на Гонзо като старши треньор и ще подкрепят отбора срещу Славия.”

Бонев каза няколко думи и за досегашния старши треньор Емил Велев.

„Всички ние, аз, феновете и ръководството трябва да благодарим на Емил Велев, каза Бонев. Да му благодарим за времето, през което работи тук. Миналата година имахме изключително силен отбор, който се бореше за тройката и за Купата. После след евроучастието ни много футболисти ни напуснаха и дойдоха нови и Велев нямаше време да сглоби нов отбор. Дойдоха и последните резултати, които доведоха и до решението на господин Марешки.”

Христо Бонев се изказа ласкаво и за Георги Иванов и му пожела успех начело на Локомотив.