Бившият вече почетен президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев поиска специално включване в ефира на Дарик и Спортно шоу Гонг, за да обясни фактите около своето напускане. Бонев обясни, че той е предложил Георги Иванов на собственика Веселин Марешки. След като Марешки и Гонзо не се разбраха, легендата на българския футбол призна, че чувства някаква вина и се чувства длъжен да подаде оставка.

„Първото, с което се чувствам длъжен да започна, е да пожелая на Любо Пенев и нашите националния състезатели състезатели да направят още една решителна крачка към финалите на световното първенство в Бразилия тази вечер в мача с Дания“, каза Бонев.

„След като в събота г-н Марешки бе взел решение да уволни Емил Велев, в неделя аз бях човекът, който предложи Георги Иванов – Гонзо. Предвид младостта му, амбицията му и това, че в този клуб е израснал и иска да работи в него, това го е казвал винаги. На днешната среща, на която присъствах и аз, г-н Марешки и Гонзо не можаха да намерят общ език, тъй като имат различия по много точки. И Гонзо си тръгна. И г-н Марешки трябваше да обяви изора си за нов треньор. След това казах на Атанас Узунов, като административен директор, че и аз чувствам вина в тази ситуация, за това аз повече няма да заемам никакъв пост в Локомотив. Казвам в ефир, че първо съм изморен много психически от това, което става в отбора, вече ще съм обикновен фен, който ще помага на г-н Марешки ако има нужда и на новите треньори. Тъй като Локомотив е моят живот и това ще остане така, докато дишам“, добави той.

„Аз мисля, че цялата обстановка е такава, че след принудителното отказване на г-н Динев от отбора, дойде г-н Марешки, още не е намерен верният път за работата в един футболен клуб. Той има добри намерения, иска да въведе ред, дано намери хора, които отблизо да му помогнат.

„Г-н Марешки като един от големите бизнесмени в България, има едни разбирания за треньора и ситуацията около него, Гонзо искаше повече доверие и разбирателство, финансовите изисквания не са проблем, защото Гонзо като спортен директор и като футболист е спечелил доста. Но не намериха общ път“, каза още Зума.

„Аз никога не съм бил назначаван в Локо Пд, а относно декларацията от по-рано през деня, това са няколко души фенове, които се въртят около Локо Пд, само за да се облагодетелстват нещо. Всичко е толкова объркано в Локо Пд“, допълни той.

„В сегашната ситуация, смятам, че смятам, че Гонзо е един човек, който е показал характер и мъжество, смятам, че много дълго време ще говорим за успехите на Гонзо като треньор“, сподели още Христо Бонев.