Арсенал победи Рединг със 7:5 след продължения в спиращ дъха мач от 1/8-финалите за Купата на Лигата в Англия. Двубоят със сигурност ще остане в историята с невероятните обрати и 12-те гола, които в крайна сметка паднаха за 120 минути игра на „Мадейски Стейдиъм“.

Домакините водеха с 4:0 до 37-а минута, но Арсенал обърна до 5:4, за да бие в крайна сметка с шокиращото 7:5.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ 12 ГОЛА В МАЧА!

Мениджърът на „топчиите“ Арсен Венгер не изневери на себе си, залагайки на куп млади футболисти с цел да трупат опит в турнира. Така под рамката на вратата застана аржентинеца Дамиан Мартинес, а сред титулярите бяха още играчи като Микел, Дженкинсън, Коклен, Фримпонг, Гнабри и позабравените Аршавин и Чамак.

Експерименталният състав явно доведе до объркване в играчите и още от началните минути домакините поеха контрола на терена.

Така се стигна до 12-а минута, в която Джейсън Робъртс откри резултата с удар от наказателното поле, а малко след това Лоран Косчиелни засече нещастно топката в собствената си врата и удвои преднината на Рединг.

След нови 2 минути ситуацията вече изглеждаше много лошо за „артилеристите“, които допуснаха трети гол, дело на Микел Лийгъртууд.

Срамът за Арсен Венгер стана пълен в 37-а минута, когато Ноел Хърт вкара за 4:0, а в този момент футболистите в червено изглеждаха напълно безпомощни и сякаш искаха мачът да приключи колкото се може по-бързо.

ВИДЕО: Арсенал обърна Рединг от 0:4 до 5:4, след това би със 7:5 в изумителен мач

източник: Reuters

В самия край на първата част Тио Уолкът все пак вкара гол, който в този момент изглеждаше просто почетен за отбора му, а при 4:1 двата отбора се оттеглиха на почивка.

След нея Арсенал заигра по-добре, а ключово се оказа влизането в игра на Оливие Жиру в 62-а минута, тъй като само 120 секунди по-късно френският нападател вкара втория гол за „топчиите“, след като засече добре с глава центриране от корнер.

Постепенно гостите увеличиха своя натиск и в 89-а минута успяха да стигнат до трети гол, дело на Косчиелни, който също засече с глава подаване от ъглов удар и по този начин се реваншира за автогола по-рано в мача.

В добавеното време на мача „топчиите“ се хвърлиха с всички сили в търсене на изравнителния четвърти гол и той в крайна сметка падна в шестата минута на продължението. В големия герой се превърна Уолкът, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле и изпрати топката във вратата на Рединг, въпреки че Адам Федеричи изби, но едва след като топката бе преминала голлинията.

По този начин сензационно Арсенал успя да вкара мача в продължения. В тях „артилеристите“ сякаш повече желаеха победата, а домакините може би все още не можеха да повярват, че не победиха в редовното време.

Така се стигна до 113-а минута, в която Аршавин подаде към Маруан Чамак, който с удар от дъгата на наказателното поле успя да вкара топката в долния десен ъгъл на Федеричи и така шокиращо да изведе своя отбор напред в резултата.

Това обаче далеч не бе краят на шоуто на „Мадейски стейдиъм“. В 115-а минута Крис Гънтър опита удар, който след рикошет попадна на главата на Павел Погребняк и руснакът хладнокръвно успя да вкара за 5:5.

Този път изглеждаше, че мачът ще бъде решен от дузпи, но не така смятаха гостите. В 120-а минута Аршавин проби отляво и стреля, Ники Шори извади топката от голлинията, но тя попадна в Уолкът, който от близко разстояние я заби във вратата, с което оформи своя хеттрик и отново изведе своя отбор напред.

В оставащите минутки Рединг се втурна в атака, но този път не успя да изравни. Вместо това при една контраатака вече в 123-а минута Маруан Чамак прехвърли Федеричи и оформи крайното 7:5.

ВИДЕО: Арсенал обърна Рединг от 0:4 до 5:4, след това би със 7:5 в изумителен мач

източник: Reuters

В друг мач от 1/8-финалите на турнира Астън Вила успя да преодолее Суиндън Таун с 3:2 след гол в 90-а минута на Кристиан Бентеке. В началото на мача отново Бентеке и Агбонлахор бяха дали предимство на Вила, но два гола на Стори в края на мача бяха на път да доведат двубоя до продължения.

Отборите от Висшата лига Саутхемптън и Съндърланд приключиха участието си в турнира.

Лийдс отстрани Саутхемптън с 3:0, а Съндърланд загуби с 0:1 като домакин на Мидълсбро.

Брадфорд пък отстрани Уигън след дузпи. Редовното време завърши 0:0, а при 11-метровите удари Брадфорд победи с 4:2.