Литекс се справи без проблеми срещу Черно море, и се наложи с 4:1 след хеттрик на Исмаил Иса. За нападателя на ловчанлии това е първи хеттрик в кариерата, като той го реализира само за едно полувреме. Христо Стоичков заложи на много от резервите си, като остави на пейката Георги Миланов, а като титуляри започнаха Симеон Славчев, Момчил Цветанов и Ваюши.

Литекс стартира мощно, и не остави на Черно море да играе през първите 45 минути, за да се оттегли на почивка с четири гола преднина. В 10-та минута Иса нахлу по левия фланг и хладнокръвно намери мрежата за 1:0. Само три минути по-късно Момчил Цветанов удари греда, а в 29-та минута преднината на домакините стана двойна. След продължително разбъркване и меле в пеналта, топката се озова в Симеон Славчев, който технично я прати във вратата за 2:0 от границата на наказателното поле. Още в следващата атака на ловчанлии, резултатът стана класически. Цветков намери Цветанов, той напредна бързо, изведе отляво Ваюши, и той очи в очи с Китанов стреля. Вратарят отрази, но топката попадна в Иса, и той от непосредствена близост реализира за 3:0.

В първите секунди от добавеното време на първото полувреме, Исмаил Иса оформи своя хеттрик, след като бе изведен отлично, и срещу Китанов се справи със стража.

След почивката, Литекс сдаде инициативата и предостави на Черно море шанс поне да отбележи почетно попадение. В 70-та минута Георги Илиев се разписа, след хубаво двойно подаване, при което Божилов бе изведен под ъгъл, върна към дузпата, и там Илиев я намери, за да стреля точно. Бившият страж на Черно море, и настоящ на Литекс Илко Пиргов също се намеси на няколко пъти без проблем, за да запази мрежата си от още попадения.

Със спечелените три точки в този 11-ти кръг, Литекс събра 20, и е само на една от Ботев и ЦСКА. Черно море е десети, като има 12 точки в актива си, но е и отборът с най-много допуснати голове от тези извън зоната на изпадащите.