Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обясни, че е постигнал компромис със селекционера на Англия Рой Ходжсън за участието на Джак Уилшър в контролата на „трите лъва“ срещу Швеция.

Халфът бе извън игра над година заради проблеми с коляното, а през октомври най-сетне се завърна в игра за Арсенал в мача срещу КПР. Той направи първите си пълни 90 минути при равенството 2:2 с Шалке и веднага бе извикан в националния отбор, а Венгер разкри, че е бил против тази идея.

„Знаете, какво мисля за Джак, това е рано за него. Говорих с Рой Ходжсън по телефона, ние се разбрахме добре и намерихме компромис. Това, което помага е, че той няма да играе през уикенда, защото е наказан, разбира се“, сподели Венгер.

„Ще има малка почивка. Рой го иска в групата, за да свърже играта с играчите. Идеалното решение би било (той да не беше викан). Но това е, което е.“

„Джак игра три мача подред и от трите мача само един пълен. Той бе аут за 17 месеца. Хубаво е да имаш малка почивка след три мача. Това, което харесваме е, че той няма да играе през уикенда, така че ще се възстанови. Мисля, че се нуждае от 10 дни добро възстановяване“, допълни Венгер.