Бившият мениджър на Тотнъм в момента води преговори за поста национален селекционер по футбол на Украйна. Новината бе потвърдена от футболната федерация на страната.

Английският специалист бе освободен от „шпорите” през юни и на няколко пъти сподели, че играта му липсва. Медиите на Острова пък го спрягаха за наставник на Куинс Парк Рейнджърс и Саутхемптън, като привържениците на „рейнджърите” дори издигнаха плакати с умолителни призиви към него по време на последния мач именно срещу „светците”.

Изглежда обаче, че 65-годишният Реднап ще се завърне в треньорската професия в напълно ново за него поприще, като може да замести Олег Блохин, който напусна поста, за да поеме Динамо Киев.

От Украинската федерация веднага потърсиха Андрий Шевченко, но бившият национал предпочете да се занимава с политика и отхвърли предложението. „Бордът взе решение да стартира преговори с Хари Реднап и неговите представители, предлагайки му позицията на национален селекционер”, гласи официалното съобщение с допълнението, че всички членове на управата са подкрепили кандидатурата на Реднап.