Нападателят на ЦСКА Мишел Платини получи наградата за футболист на месец ноември на пресклуб България. Той изпревари в класацията Базил де Карвальо, Исмаил Иса, Иван Цветков и Станислав Генчев.

„Оставам в ЦСКА и няма шанс да напусна клуба през зимата. Причините са, че искам да остана, а и няма оферти. Искам да стана шампион с ЦСКА, а после ще мисля за националния отбор на България. Ако Любослав Пенев ме повика, 100% ще се отзова. Знаете, че няма шанс да играя за Бразилия, така че ще играя, където ме искат“, каза Платини.

Футболистът заяви, че съжалява за загубената половин година в Динамо Букурещ.

„Това беше грешка. След боя, който се получи в Анталия атмосферата в Динамо не беше добра. Не чувствах Динамо като мой отбор. Когато не си щастлив, няма как да се играе футбол“, добави бразилецът.

Голмайсторът призна, че до момента в ЦСКА не се е разбирал единствено с Драголюб Симонович.

„Не съм имал проблеми с други треньори. Излезе информация, че имал конфликт с Дочев, но това не е вярно. Единствено проблеми имах с Дуци, който винаги обвиняваше другите за всичко, а той никога не беше виновен.“

Запитан кой според него е най-добрият нападател в българското първенство, Платини посочи като номер 1 нападателят на Лудогорец Емил Гъргоров. Бразилецът призна, че има малко труден характер и за да се поосъвършенства, му е нужда малко повече концентрация и бразилска самба.