Калоян Иванов напуска украинския Донецк и ще продължи кариерата си на друго място. Крилото има варианти да премине в отбори от Испания и Италия, като това ще стане ясно съвсем скоро. Пред bgbasket.com Иванов обясни защо се е стигнало до раздялата с украинците и къде е най-близо да заиграе?

Кажи първо защо реши да се разделиш с Донецк?

От дълго време се говореше, че отборът ще се раздели с някои състезатели. Първо се споменаваше името на Дорон Пъркинс, след това на Д′Ор Фишър и накрая останахме аз и Иван Раденович, а в крайна сметка решиха да се разделят с мен. В момента все още сме в процес на уточняване как точно ще прекратим договора.

Все пак как оценяваш престоя си в Украйна за тези няколко месеца и защо според теб не се получиха нещата?

Аз съм доволен от работата, която свърших в Украйна. Не беше никак лесно. Играят се по три мача на седмица, което за мен е безумие. Имаш път по 12 часа и на другия ден имаш мач, а след това веднага тръгваш за следващия. Отборът не можа да се нагоди към този ритъм на игра, а и няма как да се получи. Пак казвам - не е нормално да играеш през ден. Така натрупахме много загуби, включително и в украинското първенство. Смятам, че това изнерви много собственика ни и просто нямаше друг избор освен да вземе някакви мерки.

Имаш ли вече оферти, появи се информация за Авелино...

Засега двете най-вероятни места за моята кариера са испанският Естудиантес и италианският Авелино. Италианците изглеждат по-близък вариант, но днес очаквам да се чуя с треньора на Естудиантес и да видим дали там са успели да стигнат до някакво решение. Зная, че в отбора ме искат много, но са във финансово затруднение, а и трябва да освободят един играч, за да вземат мен.