Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е спечелил надпреварата за подписа на звездата на Кристъл Палас Вилфрид Заха, твърди вестник "Мирър".

Сделката е на стойност 12 милиона паунда, като шотландецът се е съгласил крилото да остане на Селхърст Парк до края на сезона, за да помогне на своя тим в битката за влизане във Висшата лига на Англия.

Английският национал бе трансферна цел на Арсенал и Тотнъм, но явно ще акостира през лятото на Олд Трафорд. 20-годишният Заха се смята за един от най-големите таланти в английския футбол. Той има доста попадения за своя тим, но основното му качество е способността да прави голям брой голови асистенции.

Фърги е решил да действа за подписа на играча след разговор с мениджъра на Палас Йън Холоуей, който е голям негов приятел. Освен това, най-успешният британски мениджър е получил сериозни препоръки за играча от своя син Дарън, който е мениджър на друг тим от Чемпиъншип - Питърбъро.

Трансферът на Заха в Манчестър пък най-вероятно ще доведе до продажбата на Луиш Нани, който е искан от Арсенал и Челси, твърди още английското издание, цитирано от БГНЕС.