Ръководството на Саутхемптън обяви, че Маурисио Почетино ще бъде новият мениджър на тима след уволнението на Найджъл Адкинс. Решението на клубните босове бе посрещнато с огромна доза негативизъм от феновете и бившите играчи на тима, които смятат, че отношението към предишния наставник, който постигна две поредни промоции, е била незаслужено.

Ядът на привържениците пък се подхранва и от факта, че Почетино бе уволнен от Еспаньол заради слабото представяне на тима от началото на сезона. Едва след назначението на Хавиер Агире каталунците стабилизираха изявите си.

Въпреки това испанският специалист се зарече да работи „здраво и честно“ в името на новия си отбор. „Много съм щастлив да бъда тук в това невероятно време“, сподели той. „Всичко сатна много бързо, малките детайли не са важни, важното е, че съм тук и ще работя по този проект.“

„Клубът се представя добре във Висшата лига. В Испания следим внимателно тукашния шампионат. Аз съм огромен почитател на английския футбол и се радвам, че съм тук. Работата ми до голяма степен ще бъде свързана с предизвикателства, но най-голямото от тях е да спечеля феновете. Надявам се да ги убедя, като работя здраво и честно“, добави той.

„Много съм запален по английското първенство. Говорих и с много хора по този въпрос, включително и с Жозе Моуриньо, който ми е добър приятел. Той ми сподели, че тук се играе най-добрият футбол в света“, завърши Почетино.