Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов сподели своето мнение за Гонг след първата контрола  на “белите” по време на лагера им в Сандански. Столичани победиха с 3:1 тима на Пирин Разлог.  Освен видяното от мача  наставникът сподели че тази вечер може да се осъществи транфер в отбора на много добър български футболист, който ще е голяма изненада за футболната общественост. Колоритният треньор не пожела да разкрие името на състезателя и дори на какъв пост играе, за да не се провалят нещата в последния момент.

“Не мога да дам крайни оценки за добра или лоша работа, защото все още сме в много ранен етап от нашата подготовка. Важното за мен беше да видя движението и мисленето на моите футболисти. В по-голямата част от мача съм доволен от старанието и изпълнението на момчетата. В мачовете, които ще изиграем в България, ще искам да засечем моментното ни състояние. До този момент е извършена голяма като обем работа. За момента ме притесняват контузиите на някои от състезателите, които не са толкова фатални, но са трайни като възстановяване. Тодор Колев, Николай Дюлгеров, Даниел Васев, Даниел Златков са все хора, които лекуват различни травми и затова не можах да ги ползвам днес. Надявам се скоро да ни настигнат с подготовката. Японецът Мацуй се прибра вчера и е много закъснял с подготовката. От другата седмица леко по леко трябва да започне да ни настига. Чакаме още един-двама играча в близките няколко дни. Доволен съм като цяло от показаното. В днешния мач имахме над двадесет добри атаки, което ме радва.”

“Исках мача да се играе в три части, защото нямах хора за две полувремена, като всички да изиграят по 45 минути. Затова с тези прекъсвания целях играчите да починат и пак да влезнат да играят.”

“Възстановяването на Чавдар Янков върви по-положително от първоначалния план. Първоначалните прогнози бяха, че евентуално в средата на март може да бъде готов след прекъсването след третия кръг, но сега той се движи много добре и си мисля, че още в първия кръг може да е на линия”, каза още Вили Вуцов.