Привържениците на Ботев Пловдив поискаха Министерството на външните работи да вземе мерки, за да не се повтарят случаи като вчерашния, когато голяма част от тях не бяха допуснати на територията Гърция, без да има каквато и да било причина за това. Там те трябваше да гледат първата контрола на тима за 2013 година срещу Свиленград в Александруполис, която бе и дебют за новия треньор Станимир Стоилов.

Ето какво заявяват феновете на Ботев в сайта си bultras.com:

Привържениците на Ботев Пловдив призоваваме Министерството на външните работи на Република България да обърне специално внимание на дискриминацията, на която бяхме подложени на 19.01.2013, в желанието си мирно и кротко да гледаме любимия си отбор в предсезонната му подготовка в град Александропулис, Гърция. Над 600 фенове на най-стария отбор в България бяха спрени и задържани на гръцката граница без причина и без обяснения от местните власти. Бултрасите, които пътуваха с автобуси, бяха щателно обискирани, като на 200 от тях им бе заповядано да се върнат обратно в България, при това с доста груб тон.

Митничарите връщаха хора, които искаха да поздравят своя отбор в първия му мач за 2013 година, при това в среща между два български отбора. През вчерашния ден провокации от страна на привържениците към властите не е имало. Вместо да бъдем посрещнати като гости и да прекараме един ден празничен ден в Гърция, ние бяхме изгонени във време, когато се говори за обединена Европа и най-вече за отворени граници.

С това, че не ни беше дадено обяснение, ние смятаме, че нашите права са потъпкани, като граждани на една демократична страна в Европейския съюз. Призоваваме властите в страната, както и "Сдружение на българските футболните привърженици" с председател Елена Ваташка, да погледнат сериозно на този проблем.

Ние не сме престъпници, а хора, които безрезервно и безкрайно обичат своя отбор.

Ние никога няма да спрем да следваме Ботев Пловдив, където и да играе той.