Старши треньорът на Миньор Перник Николай Тодоров даде интервю за Дарик радио, в което говори за състоянието на тима на този етап от подготовката, за контролите, които бяха изиграни и които предстои да се играят. Той сподели впечатлението си от дошлите на проби в Перник албанец, французин и белгиец.

„Ние започнахме последни подготовката си“, заяви Тодоров. „Изоставаме малко с графика ни на подготовка. От спортна гледна точка гледаме да си свършим работата като селекция. Изключително много футболисти ни напуснаха заради финансовото ни състояние. Водим тренировъчен процес, играем контроли, имаме предвидени и за тази седмица. Като цяло ще се опитаме да изградим изцяло нов отбор.”

В момента в Миньор карат проби албанец, французин и белгиец. Какви са първите впечатления на Николай Тодоров от тях?

„Имаме трима чужденци на проби“, сподели Тодоров. „Албанецът Герт игра в първата ни контрола и остави положителни впечатления. Играе в средата на терена като дефанзивен халф. Французинът Малик е централен нападател и игра във втората ни контрола в събота. Участие в нея взе и белгиецът Киншаса, който лично на мен ми направи добро впечатление, независимо че без тренировки, директно от път се включи през второто полувреме на мача със Симитли. Играе на поста ляв външен халф и има потенциал в него.”

За да бъдат привлечени нови футболисти на Миньор му трябва финансова стабилност. Дава ли някой срок кога ще бъде гарантирана на Николай Тодоров такава стабилност и той да може да прави селекция?

„Все още не съм получил тази сигурност“, откровен е Тодоров. „Това мен ме притеснява, защото каквото и решение да взема за селекцията, ще трябва да мога да предложа договори на евентуалните нови футболисти, независимо дали са българи или чужденци.”

Какво предстои на Миньор като подготовка ?

„Предвидена е контрола със Светкавица Търговище за сряда от 14 часа в Правец, сподели Тодоров. Имаме устна договорка да се проведе още една контрола в петък. За събота имаме планувана контрола с Пирин Благоевград.”

Ще го има ли Миньор през пролетта? Има ли оптимизъм в Николай Тодоров и екипа му?

„Лично аз, екипът ми и отборът сме оптимисти, надява се Николай Тодоров. Но докато не получим положителен отговор за финансовото състояние на клуба, да се чувства стабилност от финансова гледна точка, ще сме все още в напрежение. Това не означава, че ако получим финансова стабилност в някаква степен, то няма при нас да има напрежение. Просто по- спокойно ще започнем да гледаме на нещата. Няма да се успокоим. Ще изграждаме нов отбор, с който ще трябва да се борим да оцелеем в А група. Напрежението ще ни съпътства през цялото време.”