Ще се влюби ли някой финансов благодетел във футболния Спартак Плевен? Отговорът на този въпрос ще бъде известен най-късно на Свети Валентин. Именно до 14 февруари трябва да стане ясно кой ще финансира клуба. Поне такива са надеждите и очакванията на всички в Спартак.

„Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков обеща, че до 14 февруари нашият клуб ще има спонсор. И треньори и футболисти му вярваме безрезервно. Нямаме причина да сме на друго мнение. Каквото ни е обещавал досега проф. д-р Димитър Стойков, всичко е изпълнил. Признателни сме му за отношението му към нас. Постоянно се интересува от отбора, комуникираме, държи се непринудено с нас. Вярваме, че до четвъртък всичко ще се разреши благоприятно. Тогава вече ще има и нужното спокойствие в отбора”, коментира старши треньорът Красимир Бислимов.

Под негово ръководство футболистите продължават подготовката си за пролетния дял от първенството на Б група. Единствените, които не тренират, са Любомир Тодоров, Ивайло Раденцов и Станислав Краев. Тримата страдат от леки травми – възпаление на коляното заради твърдите терени. Напълно възстановен обаче е Тихомир Тодоров. Продължава пробният период на новопривлечените – Евгени Игнатов, Петър Трифонов, Калоян Тодоров и Милен Кикарин.

„Доволен съм от старанието им. Винаги съм търпелив към новите момчета. Те трябва да са спокойни, че ще получат достатъчно шанс за изява”, добави Бислимов. Селекцията още не е приключила. Търсят се поне 1 – 2 нападатели. На този етап няма фиксирана контролна среща на тима.

„Подготовката ни закъсня и се налага всичко да правим в движение. Другите отбори вече са начертали програмите си, договорили са съперници за контролни срещи, отидоха по лагери. Няма как да им се сърдим. Ще намерим обаче отбори, с които да направим няколко мача”, уточни треньорът на Спартак. Междувременно Българският футболен съюз вече е готов с програмата за пролетния полусезон на Б група. Той стартира на 2 март /събота/ и приключва на 25 май /събота/.