40-ят кръг от шампионата на Русия по хокей ще остане в историята на спорта с няколко инцидента, които бяха предизвикани от фенове и спортисти.

По време на мача между СКА – Спартак (0:1) феновете си спретнаха страхотен бой, който не мина без мятане на седалки и фойерверки, което доведе до сериозна паника сред останалите зрители. В резултат на случилото се мачът бе прекратен.

Още по-зрелищен бой устроиха хокеистите на Ак Барс и Трактор, които направиха абсолютен рекорд по наказателно време за един двубой – 378 минути.

Само 28 секунди преди края на мача Заварухин прати шайбата във вратата на Ак Барс, но точно след сигнал от страна на рефера. А това бе и причината, поради която съперников хокеист налетя на Заварухин, а малко след това се стигна и до масово меле, в което се включиха дори резервите на двата отбора. ВИДЕО от невероятния мач можете да видите ТУК.

Инцидентът бе увенчан и с още един световен рекорд – играчите на домакините получиха 217 наказателни минути, като предишното постижение от 213 минути е от преди четири години от двубоя в НХЛ Филаделфия – Отава.

Хокейната федерация на Русия вече наказа провинилите се хокеисти. Зубарев, Норонен, Емелин и Кирил Петров от Ак Барс, както и съперниците им - Баев, Заварухин, Касянчук, Милников и Пиганович са отстранени за един мач, плюс още три допълнителни двубоя, които обаче могат да бъдат опростени, ако бъде платена глоба от 15 хиляди рубли. Шафигулин и Степанов отнесоха наказание от две срещи и шест допълнителни или глоба от 30 хиляди рубли.