Байерн Мюнхен детронира Борусия Дортмунд, след като баварците надделяха с минималното 1:0 на „Алианц Арена“ в четвъртфиналния мач за Купата на Германия.

Преди година Борусия Дортмунд спечели на финала на турнира срещу Байерн с 5:2, но този път „жълто-черните“ бяха доста ялови в така.

Байерн започна силно мача и в 8-та минута Кроос подаде към Робен, който стреля опасно отдалеч, но Вайденфелер спаси.

Шест минути по-късно Лам центрира в наказателното поле на Борусия Дортмунд, където Сантана за малко не си отбеляза автогол, като Вайденфелер спаси удара му с глава, а при добавката Кроос изпусна отблизо да се разпише.

Силната игра на Байерн продължи и в 36-та минута Мартинес стреля, но Вайденфелер отново спаси. В 40-та минута Суботич сбърка и това даде възможност на Робен, който излезе сам срещу Вайденфелер, който обаче излезе да го пресрещне, а това накара холандецът да стреля прибързано и прати топката над напречната греда в аут.

Байерн все пак поведе в 44-та минута, когато Ариен Робен с много техничен удар от дъгата на границата на наказателното поле на Борусия Дортмунд прати топката в горния десен ъгъл на Вайденфелер.

Борусия Дортмунд така и не успя да се съвземе и през второто полувреме, а положенията пред Нойер бяха рядкост. В 53-та минута Гюндоган стреля, но вратарят на германския национален отбор спаси без проблеми. Пет минути по-късно след добра комбинация между Гьотце и Ройс, последният стреля, но над напречната греда на вратата на Байерн.

Байерн бе близо до това да отбележи втори гол в 71-та минута, но след удара на Мартинес, Вайденфелер отново показа класа и спаси по блестящ начин. Минута по-късно Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Борусия, където Ван Буйтен стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Нов шанс пред Гюндоган се откри в 76-та минута, когато той се възползва от грешка на Томас Мюлер и стреля, но над напречната греда в аут.

В 80-та минута Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Борусия Дортмунд, където на първа греда Данте стреля с глава, но Гьотце от гол линията изби топката.

До края на мача играчите на Борусия Дортмунд така и не успяха да стигнат до изравнително попадение в срещата.

Така Байерн се класира за полуфиналите на Купата на Германия, където ще се изправи срещу Щутгарт, Фрайбург или Волфсбург.


szólj hozzá: Bayern vs Borussia Dortmund 1:0 Arjen Robben