Тимът на Байерн Мюнхен направи поредна голяма крачка към титлата в Германия. В мач от 25-ия кръг, отборът на Юп Хайнкес надделя с 3:2 като домакин на Фортуна Дюселдорф, а в същото време преследващите Борусия Дортмунд и айер Леверкузен допуснаха загуби.

Двубоят на „Алинац Арена“ започна изненадващо, след като гостите от Фортуна успяха да поведат в резултата още в 16-ата минута, когато Боли не остави шансове на вратаря. Домакините веднага се вдигнаха на щурм, но изравнителното попадение дойде едва в последната минута на първото полувреме. Томас Мюлер вкара поредния си гол с фланелката на Байерн, за да възстанови статуквото на терена.

Бойкият тим на Фортуна успя да излезе отново напред в резултата в 71-ата минута чрез Ламберц. Само три минути по-късно Франк Рибери изравни, а в 86-ата Жером Боатенг осигури трите точки за своите.


szólj hozzá: Bayern vs Dusseldorf 3:2 GOALS HIGHLIGHTS

В същото време Шалке 04 взе дербито на Рур след 2:1 над Борусия Дортмунд. Дракслер и Хунтелаар дадоха комфортна преднина на домакините през първото полувреме, а силите на гостите стигнаха само за почетен гол. Той дойде в 59-ата минута и бе дело на Роберт Левандовски.


szólj hozzá: Schalke 2-1 Dortmund MATCH HIGHLIGHTS

Байер Леверкузен, който е трети във временното подреждане също стъпи на криво, падайки от Майнц 05 с 0:1 като гост.

В друг мач от днес Волфсбург разби като гост Фрайбург с 5:2, което им позволи да се отдалечат от зоната на изпадащите във временното класиране. Хофенхайм също взе трите точки при визитата си на Грьойтер Фюрт.

Така след днешните резултати само чудо може да спре Байерн по пътя към трофея. Тимът на Юп Хайнкес вече има преднина от цели 20 точки пред втория Борусия, и 21 точки пред третия Шалке.

Ето и всички резултати от днес:

Байерн – Фортуна 3:2

Фрайбург – Волфсбург 2:5

Грьойтер Фюрт – Хофенхайм 0:3

Майнц – Байер 1:0

Шалке – Борусия Д 2:1

По-късно днес:

Борусия М – Вердер Бремен


szólj hozzá: Furth 0-3 Hoffenheim MATCH HIGHLIGHTS
szólj hozzá: Freiburg 2-5 Wolfsburg ALL GOALS