Интересни и завързани мачове се получиха и във втория ден на международния турнир по футбол за деца, родени 98-а година Bultexcup 2013.

В първия мач днес в група 2 ЦСКА и Рад извъртяха равен 1-1. Марио Йорданов откри за армейците в 34-ата минута, но Лука Глушчевич възстанови равенството в 36-ата, което се оказа и крайният резултат.

Bultex cup 2013: Ремита за Черно море и ЦСКА, и загуби за Ботев и Славия

източник: Снимки: Gong.bg, Добри Атанасов

В другия мач в тази група Бешикташ победи Славия с 2-0. Точни за турския тим бяха Суат Гюндюз в 20-ата минута и Рифат Аслан в 30-ата. Аслан има 3 гола до момента на актива си от началото на турнира.

В група 2 лидер във временното класиране е Бешикташ с 4 точки, следван от ЦСКА с 3, Рад с 2 и Ботев с 1т.

В група 1 мачовете за деня бяха между тимовете на Арна Бьорнар и Славия и Черно море срещу Стяуа.

Bultex cup 2013: Ремита за Черно море и ЦСКА, и загуби за Ботев и Славия

източник: Снимки: Gong.bg, Добри Атанасов

Норвежкият Арна Бьорнар спечели изненадващо срещу Славия с 2-1, след като вчера бе отстъпил с катастрофалното 1-10 срещу „моряците”. Треньорът на Славия Любомир Божанков заложи на коренно различен състав в сравнение с мача срещу Стяуа вчера и това се отрази на играта на „белите”. Те поведоха с 1-0 с хубав гол на крилото Кристиян Николов, но два гола след почивката на резервата Сондре Амундсен донесоха победата за норвежците.

Много завързан бе другият мач в групата между Черно море и Стяуа. Зарядът бе голям предвид битката в челото. Доста бе и публиката на стадион „Младост”, което бе допълнително украшение на мача. Стяуа поведе с гол от фаул на Кристиан Онтел от пряк свободен удар в 20-ата минута, въпреки, че тимът, който повече владееше топката бе този на Черно море. „Моряците”, които пропуснаха изгодни положения за гол реагираха като ужилени и след пробив на централния защитник Валери Христов си спечелиха дузпа. Точен от бялата точка в 32-ата минута бе Валентин Йосков. Това е трети гол на актива му от началото на турнира. Доста страсти имаше до края на срещата и на терена, и извън него, но нов гол така и не падна.

Bultex cup 2013: Ремита за Черно море и ЦСКА, и загуби за Ботев и Славия

източник: Снимки: Gong.bg, Добри Атанасов

Лидер във временното класиране в групата е Черно море с 4 точки (11-2), следван от Стяуа също с 4 точки (3-2), Арна Бьорнар с 3 точки и Славия без точки на актива си.

Утре се играят следните мачове:

10,00 : Стяуа-Арна Бьорнар

11,30: Черно море-Славия

15,00: Ботев-ЦСКА

16,30: Рад-Бешикташ