Левски леко надигна глава след двете победи над Локомотив София. Тимът с единия крак е на финал за Купата на България, а шансовете в първенството съществуват, макар и задачата да е доста сложна.

За да стане шампион Левски е длъжен да изиграе три големи мача, като е задължително от тях да спечели поне седем точки. В противен случай, „сините“ ще разчитат на чужди издънки, което не е гарантирано. Важните стъпки трябва да се сътворят срещу Литекс, ЦСКА и Лудогорец.

На дневен ред за Николай Митов и неговия екип е гостуването на Стоичков в Ловеч. Двата отбора вече три пъти мериха сили през сезона. Левски победи за първенство на „Герена“ и елиминира с кански мъки „оранжевите“ за Купата. Наложи се впечатлението, че Литекс игра по-силно в голям процент от времето на тези срещи, но резултатите останаха в полза на Левски. На клуба от София сега му е най-важно да си тръгне победител, а това този път може да стане само с добра игра. Литекс със сигурност е симпатичен, млад и добър отбор, но за Левски мачът е ключът за титлата.

Ситуацията малко напомня последната шампионска година на Левски. Тогава „сините“ бяха отписани след поредица щуротии. Върхът на всичко бе срамната загуба от Локомотив София на „Георги Аспарухов“ с 0:3. След това Левски отиде в Ловеч, победи с 2:1 и потегли към титлата. Последва и успех във Вечното дерби. Факт е, че тогава го нямаше Лудогорец. Тимът от Разград съществуваше, но някъде в долните нива на футбола ни. Сега е очевидно, че конкуренцията е по-многобройна, а и сякаш Левски няма същите футболисти, но в крайна сметка всичко зависи и от „сините“.

В този ред на мисли публиката на Левски също не е за подценяване. По принцип левскарите обичат да ходят на мачовете в Ловеч. Там стадионът е стадион, интригата е интрига, традицията също вече е на лице. На практика Сектор Б е в състояние да накара момчетата на Николай Митов, Елин Топузаков и Мариян Христов да се чувстват като домакини във важната битка.

Ако ключът се намира в Ловеч, Левски трябва да го открие. После да отключи „вратата“ срещу ЦСКА, а на „Герена“ с Лудогорец на „сините“ им остава да отворят и да спечелят заслужено титлата. Ще е заслужено, само с положителни резултати в тези двубои. При подобен сценарий феновете на Левски няма да говорят за тенекиена купа, а ще се насладят истински на триумфа. За целта е нужна серия от силни мачове, която трябва да стартира от Ловеч.