„Може да звучи клиширано, но очаквам една добра игра от страна на Литекс, пред пълен стадион и да победим тима на Левски”, заяви специално за Гонг главният мениджър на „оранжевите” Стойчо Стоилов. „Като изключим проблемите с контузени футболисти, които са много при нас, нямаме проблеми от друго естество”, добави един от босовете в тима от Ловеч.

„Предишните мачове с Левски трябва да ги забравим и да се концентрираме върху предстоящия. Футболът е игра, в която не винаги побеждава по-добрият. За Купата ги победихме, макар че отпаднахме от надпреварата. Надявам се и мисля, че имаме сили и възможности пак да ги победим”, категоричен бе Стоилов.

„Надявам се загубата от Славия да не се окаже фатална. Едно поражение само по себе си не може да бъде фатално. Ако стане поредица от загуби, тогава може да говорим за нещо такова. Това ни е първа загуба от 6 месеца и не виждам защо трябва да правим трагедии от нея. Двубоят със Славия с оглед на първенството се явяваше важен за нас. Но всеки един мач докрая също е важен”, сподели бившият футболист на Пирин, ЦСКА, Литекс и Нюрнберг.

„В България отборите много трудно могат да се изненадат помежду си. С Левски се познаваме много добре, както и с другите отбори, разбира се. Така че, не мисля че може да ни изненадат с нещо. По-младите футболисти отдавна са част от първия отбор, така че са усетили атмосферата и заряда от дербито с Левски. За утрешния мач не би трябвало да бъдат изненадани”, каза още екснационалът.

„Аз лично не знам, дали Стоичков ще напусне Литекс след края на сезона. Най-добре е да го попитате него”, отговори на информациите в пресата, че наставникът на отбора ще напусне след края на сезона, главният мениджър на Литекс.

„Литекс играе добре. До мача със Славия нямахме загуба, което ни даде известна доза самочувствие. Но трябваше да минат възловите мачове – с Лудогорец, със Славия, с Левски и с Ботев Пловдив и тогава можем да говорим за цели. В зависимост от това как ще излезем от следващите 2 мача (с Левски и Ботев Пловдив, бел. ред.) ще можем да си поставяме някакви цели”, завърши Стойчо Стоилов.