Левски постигна истински важна победа. Успехът в Ловеч може да преобърне сезона на „сините“. Христо Стоичков отново донесе късмет на левскарите, които преди няколко седмици го елиминираха и за купата. Някои ще кажат, че Литекс е бил по-добър в мачовете. Резултатите говорят друго, а те не могат винаги да бъдат грешното мерило.

Конкретно за последната среща. Левски изигра по-удачно своите положения пред вратата на Илко Пиргов и си замина към София с трите точки. Няма го Гара, но на линия е Гари. Холандецът Родригес е бижуто в селекцията на „сините“. Най-доброто попълнение. Това младо момче притежава блестяща техника, добра скорост, хубав завършващ удар и характер.

Характерът е новината в представянето на „сините“. Левски отново е крив опонент. Момчетата на Ники Митов, Елин Топузаков и Мариян Христов играят с дух. Поставяме и асистентите при изброяването, защото те са шампионите, които на Левски му трябваха.

Левски заложи на смел, дори безразсъден състав. През първата част „сините“ платиха данък за това в средата на терена, но и объркаха противника. Така дойде и голът, който даде аванс за момчетата от столицата. В подобни битки, първото попадение е от огромно значение. Левски го вкара, а след почивката успя да удвой. На сцената пак се появи добрият стар Христо Йовов, но отново голямата работа извърши онова „сухо“ холандче. Гари Родригес превключи на скорост, която не бе по-силите на Стоичковите бебета.

В края Левски потрепери, но показа своя позагубен в последните години дух. Левскарското отново излезе на повърхността, при това във важен миг. Публиката го усети и не спря да окуражава „сините“ играчи. На вратата Пламен Илиев отказа съперника, в защита отново над всички беше Даниел Димов, който прави забележителна пролет. Отпред се вихреше Гари, а Силва и Рамос помагаха колкото могат. Всички играха колкото могат, а това е единствената претенция на феновете от началото на пролетта.

На практика „синият“ дух излезе от бутилката. Както Христо Йовов отбеляза, „Литекс вече е минало“. Минало са мачовете с „оранжевите“, които имат момчета с добро бъдеще, но суперлативите в последните седмици ги разколебаха. Всъщност, Левски е отборът, който някак си умири „бебетата“ на Стоичков. „Сините“ се събудиха и стават желаният фактор. Хубаво е да се отчете и фактът, че съставът от „Герена“ игра тежък мач в сряда, но в края на двубоя това не личеше, или поне не отчетливо. Митов експериментира с отбора и в трите срещи начело на Левски. Не може да му отречем, че му се получи. Най-важното пред Левски тепърва се задава, но това е едно похвално начало.