Реал Мадрид победи много трудно своя съименник от Бетис с 3:1 в мач от 32-рия кръг на Примера дивисион. На „Сантяго Бернабеу“ домакините бяха максимално затруднени от своя съперник, който на моменти игра и доста по-добре от „белия балет“, но пропуски го лишиха от по-добър резултат.

С оглед на предстоящия мач с Борусия Дортмунд в сряда, Жозе Моуриньо даде почивка на някои от своите титуляри. Дебют за Реал направи 21-годишният бразилски халф Касемиро, който играе във втория отбор на Кралския клуб под наем от Сао Пауло. Лошата новина за Специалния пък е контузията, която Марсело получи по време на мача.

“Белия балет“ започна мача отпуснато, а в същото време гостите демонстрираха добра игра от първата минута.

Още в 7-а минута топката бе във вратата на Реал, но попадението на Рубен Кастро правилно не бе зачетено заради засада.

Най-лошият момент за Реал в мача бе в 13-а минута, когато Марсело се протегна във въздуха за една топка и получи наглед тежка контузия в областта на подколянното сухожилие, която го извади от мача.

В следващите минути играта бе много открита като Бетис бе по-активният отбор, но бързите играчи на Реал създадоха няколко опасни контри, при които Роналдо пропусна да вкара.

Носа пък впечатли за гостите с красив ножичен удар, който обаче не попадна във вратата на Диего Лопес.

Към края на полувремето темпото на игра ставаше все по-високо, а в 43-а минута Бетис бе много близо до гола, но ударът на Пабон удари гредата.

Реал Мадрид нанесе своя удар в 45-а минута, когато Месут Йозил откри резултата. Немският национал направи отлично двойно подаване с Бензема извън наказателното поле, след което с точен удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

През второто полувреме Бетис отново заигра добре, но Реал от своя страна нанесе нов удар. В 67-а минута бърза контрола атака стигна до Йозил в средата, той подаде настрани към Роналдо, който с много хитър пас зад защитата изведе Бензема и французинът без проблеми вкара в долния ляв ъгъл за 2:0.

И вторият гол обаче не сломи гостите, които продължиха да играят вдъхновено и да създават неприятности за отбраната на мадричани. Така се стигна до 72-а минута, в която Начо Монреал фаулира грубо в наказателното поле Рубен Кастро и Бетис получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Хорхе Молина, който с майсторски удар в горния ъгъл върна надеждите на своя отбор.

Този гол очевидно изнерви играчите на „белия балет“, а най-вече техния старши треньор Жозе Моуриньо, който даваше наставленията си, почти влязъл на терена.

Най-големият шанс за изравнителен гол Бетис пропусна в 88-а минута. Рубен Кастро се възползва от лош опит за връщане с глава към Диего Лопес от страна на Рикардо Карвальо и стреля в гредата. Топката се върна в краката на Пабон, който я отправи към вратата, но от голлинията Раул Албиол успя да изчисти.

Веднага след това домакините сложиха точка на спора с трети гол. Роналдо проби отляво и центрира към Кайехон, който стреля от въздуха, а след рикошет топката попадна у оставения непокрит Йозил, за когото не бе проблем от няколко метра да вкара в опразнената вкара своя втори гол в мача, с който оформи крайното 3:1.

Във временното класиране Реал Мадрид е на второ място със 71 точки, а Бетис е на седма позиция с 48.