Борусия Дортмунд победи Реал Мадрид с категоричното 4:1, и до голяма степен откри пътя си до финала в Шампионската лига, на „Уембли“. „Жълто-черните“ взеха с лекота победата на своя пълен „Сигнал Идуна Парк“, и оставиха малко въпросителни за реванша на „Сантяго Бернабеу“. Невероятен мач направи полският нападател на Борусия Роберт Левандовски.

Той отбеляза и четирите гола за своя тим, като стана първият футболист, реализирал четири попадения на полуфинал в Шампионската лига, и първият, вкарвал четири пъти на Реал в европейските клубни турнири.

Борусия подхвана Реал от първата минута, и не остави именития си противник да диша почти до последната. Мадридчани имаха откъслечни моменти, в които поемаха глътка въздух, и поглеждаха към вратата на Вейденфелер, но силите им бяха твърде малко, и твърде разпилени, за да стигнат поне до два гола, и да запазят интрига за реванша.

Борусия имаше страхотен шанс още в седмата минута на двубоя, когато Марко Ройс и Роберт Левандовски не успяха да преодолеят Диего Лопес. Веднага след това обаче домакините откриха резултата, след центриране на Марио Гьотце отляво, което намери Левандовски до Пепе, и нападателят нямаше проблем да се справи с опеката на португалеца, и да реализира за 1:0.

Най-опасното положение за Реал в първия половин час от срещата дойде от пряк свободен удар, изпълнен от Кристиано Роналдо, и спасен от Вейденфелер.

В 42-та минута Марко Ройс падна в наказателното поле, и претендираше за дузпа, но такава не бе дадена, за единоборство с Рафаел Варан. Веднага след това Кристиано Роналдо успя да изравни, в първите секунди от 43-та минута. След убийствена контраатака, на пълна скорост, Лука Модрич чукна към Игуаин, Матс Хюмелс не успя да спре топката, и тя стигна до връхлитащия Роналдо. Това бе попадение №50 за португалеца в Шампионската лига, и позволи на двата отбора да се оттеглят наравно на почивката.

Още в петата минута след подновяването на играта Борусия поведе за втори път в двубоя, и пак Роберт Левандовски се разписа във вратата на Реал, с абсолютна лекота. Марко Ройс изведе полския национал на ръба на засадата, но се видя, че няма нищо нередно в позицията на нападателя. Защитата на испанския тим спря да играе, надявайки се на отсъждане, но такова нямаше и Левандовски вкара от осем-десет метра, необезпокояван от Варан.

Още пет минути по-късно, Левандовски оформи своя хеттрик, след груба грешка за бялата защита. Шмелцер стреля силно отляво, топката премина през куп бранители на Реал, и стигна до нападателя, който от точката на дузпата разстреля Диего Лопес, току пред краката на Пепе.

В 62-та минута Лопес се разтегна максимално, за да спаси невероятен шут на Илкай Гюнгодан, с левия крак от ъгъла на наказателното поле.

ВИДЕО: Невероятна Борусия преклони Реал, страшен Левандовски вкара 4

източник: БГНЕС

Борусия получи правото да изпълни дузпа в 66-та минута, след като Чаби Алонсо избута не Ройс в наказателното поле. Този път младият футболист чу сигнала на Бьорн Куйперс, и холандският рефер посочи бялата точка. От нея, на Роберт Левандовски бе предоставен невероятният шанс да стане първият играч, реализирал 4 гола в полуфинал на Шампионската лига. С безмилостно изпълнение, полякът го стори, и направи 4:1.

В 78-та минута, само Диего Лопес за пореден път бе преграда пред Левандовски, който опита да вкара уникално пето попадение на сметката си.

Кристиано Роналдо на два пъти се опита да вкара поне втори гол за Реал, който да промени доста ситуацията за реванша, а финалният шанс се откри пред Рафаел Варан, но и защитникът не успя да преодолее безгрешния Вейденфелер.