Димитър Бербатов и Станислав Манолев за втори път поред започнаха като титуляри за Фулъм, но късметът отново не бе на тяхна страна и Евертън измъкна победата с 1:0 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига.

Неприятните новини за дуото обаче не свършиха дотук. Бербо бе принудително заменен в 30-ата минута от Младен Петрич, след като получи травма.

Първите минути на „Гудисън Парк“ принадлежаха на „карамелите“, които изцяло доминираха и в 16-ата успяха да открият чрез Стивън Пиенаар. Шеймъс Коулмън намери южноамериканеца на чиста позиция в наказателното поле и с удар по тревата той откри.


Everton-Fulham 1-0 Highlights All Goal Pienaar by marcoxxx46

Двадесетина минути по-късно Маруан Фелаини стреля технично към долния ляв ъгъл, ала топката излезе на сантиметри в аут.

Десет минути след почивката Фулъм стигна до едно от най-чистите си положения, след като Алекс Качаниклич проби в пеналта и центрира остро към Урби Емануелсон, който подложи глава на пътя на топката, но тя прелетя над напречната греда.

Пет минути преди края домакините можеха да решат всичко, когато Лейтън Бейнс достави чудесна топка за Фелаини в наказателното поле, а белгиецът стреля от въздуха. Кълбото тупна в тревата и прелетя опасно близо над гредата. В самия край на мача пък резервата Рос Баркли тества рефлекса на Марк Шварцър с топовен шут, но австралиецът не се огъна и изби в ъглов удар.

Така Евертън запази 6-ото си място и временно отвори разлика от 8 точки пред преследвача си Ливърпул, който е с 51. Фулъм пък остана на 11-ото място с 40.

Резултати от Висшата лига:

Манчестър Сити – Уест Хем 2:1

Саутхмептън – Уест Бромич 0:3

Стоук Сити – Норич 1:0

Уигън – Тотнъм 2:2