"Това е една велика победа за мен, но все пак е само един мач. Затова тренираме здраво, за да играем в мачове като този и защо не да ги печелим", сподели пред официалния сайт на АТР най-добрият български тенисист Григор Димитров след победата над световния номер едно Новак Джокович на турнира в Мадрид.

Ето какво каза още 21-годишният хасковлия: "Днес се чувствах добре на корта. Чувствах, че съм отлично подготвен след заниманията в последните седмици. Мисля, че бях равностоен на Новак през целия двубой. Целта ми е да бъда подготвен за големите прояви и за бъдещите големи двубои".

Българинът спечели със 7-6, 6-7, 6-3 в най-дългия мач във формат два от три сета през годината - 3:05 часа. "В тайбрека на втория сет Новак беше страхотен. Но аз се стремях да остана позитивен. Вярвах в себе си и това беше голямата искра в третия сет. Голям успех и радост за целия ми екип. Но трябва да остана здраво стъпил на земята. Трябва да продължавам да работя всеки ден. Утре ме очаква ново изпитание и аз очаквам да се случи нещо вълнуващо", добави Григор.

Българинът излиза в четвъртък на корта в Мадрид. Негов съперник ще бъде победителят от срещата между швейцареца Станислас Вавринка и Сантяго Хиралдо от Колумбия. /БГНЕС