Хиляди привърженици на Берое посрещнаха новия носител на Купата на България на площада пред община Стара Загора. „Зелено-белите" спечелиха трофея след успех с дузпи над Левски, припомня DarikNews.bg.

Феновете в града започнаха да се събират в центъра още в 22,30 часа. Множеството търпеливо изчака до 00,40 когато се появиха главните герои от сблъсъка - футболистите и техния треньор Петър Хубчев.

Преди тях на площада дойде цялото ръководство на тима начело с изпълнителния директор Боян Боев. Те бяха придружавани от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Всички до един бяха облечени в специално изработените за финала фланелки с надпис „Купата е наша".

Малко след тях към хората на площада се присъединиха феновете, пътували до Ловеч. Близо 4000 души подкрепиха Берое на живо.

Последни - малко преди 01,00 часа след полунощ - пред община Стара Загора дойдоха футболистите. Те носеха със себе си и спечеления трофей. Под звуците на „We are the champions" на Куин играчите на Петър Хубчев качиха Купата на специално изградената сцена и я показаха на привържениците.

„Има ли беройци? Колко сте? Приятели, всички трябва да се гордеем тази вечер с това, което нашия любим отбор постигна. Нека да благодарим на Петър Хубчев нашия любим треньор, да благодарим на отбора и на всички вас, които неизменно го подкрепяте. Да живее Берое!", обърна се към събралите се фенове кметът Живко Тодоров.

„Не сме очаквали такова посрещане. Страхотно е, че в трудните времена, в които живеем успяхме да доставим толкова радост на нашите фенове. За нас това е връх, но имаме още работа. Има три мача до края на сезона трябва да ги изиграем на ниво", коментира пред Дарик наставникът Петър Хубчев.

Той с усмивка наблюдаваше еуфорията завладяла играчите и феновете на тима и скромно прие поздравленията на някои от присъстващите.

Купонът продължи с традиционния ритуал с пръскане на шампанско и илюминации. След това голяма част от феновете продължиха с празненствата до ранни зори.