Четирима полицаи са настанени за наблюдение в болницата в Ловеч след финала за Купата на България между Берое и Левски, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

До сблъсъците се стигнало при изпращане на сините ултраси, чийто отбор загуби двубоя. Пострадалите униформени са от полицейските управления в Ловеч - трима, и Троян - един.

По време на срещата от трибуните на градския стадион са хвърляни празни бутилки от минерална вода, димки, студени огньове и бомбички, уточниха от пресцентъра на МВР. Вандаствали са привърженици и на двата тима.

Преди началото на футболната среща вчера феновете на Берое, които чакаха пред градския стадион в Ловеч, бяха изненадани от появата на автобуса на „сините”, който мина от тази страна, от която бяха и старозагорци. Това накара заралии да наобиколят превозното средство и повече от тях да скандират против футболния тим на Левски.

Въпреки присъствието на патрулиращи полицейски коли някои измежду феновете да хвърли камък и да спука едно от стъклата на автобуса. Това още повече забави предвижването на „сините” към стадиона.

След зрелищен двубой, завършил 6:4 след изпълнението на дузпи (3:3 в редовното време), отборът от Стара Загора вдигна Купата на България.