„Христо Стоичков се върна в клуба, с който спечели три титли на България и четири Купи на страната като футболист, и зае треньорският пост в ЦСКА София за първи път в кариерата си.“ Така започва материалът в сайта на УЕФА, който не пропусна да отбележи днешното официално представяне на наставника.

Оттам припомнят, че голмайсторът на Световното първенство от 1994 година до този момент бе треньор на Литекс. „Щастлив съм да се върна в клуба, където започна кариерата ми преди почти три десетилетия. Мога да обещая на феновете, че ще наложа стриктна дисциплина в отбора. Ще дам 100 процента от себе си за доброто на отбора“, цитират думите на 47-годишният Стоичков.

„18-годишният Стоичков се появява в ЦСКА през 1984 година, където изкарва шест отлични сезона преди да заиграе в Барселона, където печели Шампионската лига за сезон 1991/92. След три титли в първенството и четири Купи на страната, Стоичков се връща в ЦСКА все още като футболист през 1998 година, но никога не е водил отбора като треньор. От 2004-а за три години води националния тим на България, като в последните 18 месеца на поста е и треньор на Селта Виго“, отбелязват още в сайта на УЕФА.