Новият старши треньор на ЦСКА Христо Стоичков позволи на Александър Якимов да се включи в днешната тренировка на отбора. Якимов се върна от преотстъпване в Ботев Враца, тренира в началото на седмицата, но вчера остана извън групата, която Стоичков изведе за първи път на стадион „Българска армия“. Якимов се озова при Апостол Попов, Костадин Стоянов и Благой Макенджиев, които само гледаха тренировката, тъй като не попадат в плановете на Стоичков. Тези футболисти обаче имат договор с ЦСКА и трябва да присъстват на стадиона в Борисовата градина, тъй като след това може да бъде обявено, че не се явяват на работа. Днес Стоичков все пак пусна Якимов да тренира с отбора, докато Попов, Стоянов и Макенджиев отново останаха извън терена.

Утре футболистите на ЦСКА заминават за лагер в Етрополе. Те ще тренират сутринта, а след това тръгват за планинското градче. При положение, че ненужните футболисти не заминат с отбора на тях трябва да им бъде осигурен треньор с необходимия лиценз и медицинско лице, с които да тренират в София. Очаква се това да бъде Сашо Борисов, който по принцип се заеме с подобни задачи. Друг вариант е Милен Радуканов, който също все още има действащ договор с ЦСКА, но пък той е пуснат в отпуск до края на месеца.

Все още никой от многото директори на ЦСКА не е говорил с ненужните играчи как ще се процедира с бъдещето им. Некоректното отношение към футболистите могат да вкарат ЦСКА в поредната съдебна сага, ако те решат да си търсят правата. За момента обаче Попов, Стоянов и Макенджиев предпочитат да се разберат човешки с ЦСКА без да се стига до напрежение. Към момента обаче те не срещат същото отношение от шефовете на „червените“.