Старши треньорът на ЦСКА Христо Стоичков заяви, че в началото на следващата седмица ще стане ясно дали футболисти на Литекс ще преминат да играят на стадион „Българска Армия”.

„Естествено, че ще има нови играчи. Времето е малко. Трябва да преценявам много разумно футболистите, които ми предлагат. Трябва с цялото спортно ръководство да преценим дали това са футболистите, които са нужни на ЦСКА”, коментира Стоичков в предаването „ДИКОFF” по Нова телевизия.

„В понеделник или вторник мога да кажа дали футболисти от Литекс ще идват в ЦСКА. Не е сериозно да говорим, че Мартин Петров може да се върне в ЦСКА. Не вярвам, че е възможно той да се върне да играе в България. Затова никога не е говорено с мен. Няма за какво да бъда сърдит на Емил Костадинов, нито на Георги Илиев. Моето задължение е на терена, тяхното е на единия да прави стадиона и съблекалните, а на другия да прави подбора на играчите”, добави Камата.

„Аз приятелството не си предавам. ЦСКА е отборът, който ми даде път. От тук започна моят дълъг път във футбола. ЦСКА бе отборът, който ми даде път за големия футбол. Цената, която плати за мен Барселона остава в историята.”

„Ако искат да станат добри футболисти, нормално е да има някакви мерки. Това, което се пише и говори не е вярно, Всичко около мен и отборът е спокойно. Изисквам по-голяма дисциплина по време на тренировките. Желанието ми е по-малките да мислят само за футбол. Когато имаш две тренировки, е по-добре да почиваш, а не да пишеш във Фейсбук. Когато си професионалист, трябва да мислиш само за футбол. Когато си в подготвителен период, е нормално и логично нещата да бъде по-редуцирани”, продължи наставникът на ЦСКА.

„Не е моя работа какво се разбират г-н Борисов и г-н Ганчев. Най-много ме притеснява, че остава малко време до първия мач и трябва да се подготвим по най-добрия начин."

"Моите договори са безсрочни. Искам само да има уважение и коректност. Футболистите да се обезпечени и да мислят само за футбол. Договорът най-малко ме касае и феновете трябва да са спокойни. Моите претенции към ръководството ще бъдат всички футболисти, когато трябва да си получават заплатите да бъдат максимално бързо обслужени. Това, което съм поискал до момента като средства са дадени на минутата. До момента, каквото съм поискал да бъде свършено е изпълнено на 100%. Ще изисквам футболистите да получават всичко, което е записано в договорите им. Възнагражденията им трябва да бъдат изплащани на мига. Аз ще бъда до момчетата и няма да ги изоставя”, каза още Христо Стоичков.