За втора поредна вечер в няколко града на страната се провеждат протести срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че по-рано през деня стана ясно че министър-председателят Пламен Орешарски е приел заявлението на Пеевски да се оттегли от поста, гражданите организираха нови протест.

Хиляди протестиращи се събраха в карето между Президентството и сградата на Министерския съвет в София. За разлика от вчера, днес скандиранията им са отправени основно срещу кабинета "Орешарски" и БСП.

Издигнати са плакати, на които пише: "Не на БСП и ДПС, братя българи, събудете се" и "Не на мутрите!

Идеята за протеста е подкрепена в социалната мрежа от над 64 000 души.

Над 200 души протестират срещу избирането на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС пред паметника на Съединението в Пловдив. Хората са възмутени от новото управление и искат оставките на правителството. Викове „червени боклуци" и „оставка" огласят площада.

Около 500 души се събраха на протест във Варна срещу правителството на Орешарски. Те скандират: „Долу ДПС”, „Червени боклуци”, „Оставка”, „Мафия”. Протестиращите носят плакати: „Гласувахте за Волен, получихте Делян”, „Олигарски иди си! Прасетата вземи си”, „Оставка на кабинета на мафията, ДПС, БСП и Атака”.

Най-напред протестиращите блокираха кръстовището пред Общината, където бе сборният им пункт. Първоначалните им намерения бяха да обиколят централите на БСП, Атака и ДПС, но решиха да блокират Аспаруховия мост, към който се насочиха. Бул. „Мария Луиза” в момента е блокиран, полицейското присъствие е засилено. Протестът протича мирно и спокойно.

В Хасково тази вечер протест нямаше. В Димитровград на пейките пред Общината се събраха 12 души, които заявиха, че са против цялата политическа система в България и против правителството.