Новият бразилец в Левски Рамон Лопес даде любопитно интервю в първата си медийна изява като футболист на „сините“. Атакуващият футболист дойде на „Герена“ след близо пет сезона в Украйна, където носи екипа на Волин. Ето какво заяви Лопес от базата на „сините“ в Линдабрун:

-Надявам се да свърша работата в Левски по най-добрия начин. Всички в отбора се държат много добре и приятелски. Португалците, които говорят моя език ми помагат много за всичко в отбора.

-Как се стигна до трансфера в Левски?

-С мен се свърза един агент, казва се Карлос и живее в Канада, той ми индикира, че има такъв интерес. Поканиха ме, казаха, че имат интерес. Офертата беше добра и съм доволен.

-Коя е предпочитаната от теб позиция на терена, защото имаме информация, че умееш да играеш зад нападателя и на фланга?

-Моята любима позиция е в дясно на атаката, но мога да играя и до нападателя. Все пак предпочитам на фланга.

-Прави впечатление, че си по-добър с левия крак. Опиши се пред феновете, които още не те познават?

-Така е, левият крак ми е по-добрият. Имам добър завършващ удар, ако се наложи мога да играя и с десния крак.

-От Волин смятат, че имаш договор с тях, обясни тази ситуация?

-Когато пристигнах от Левски бяха информирани за ситуацията, уведомил съм ги. Напуснах Волин, защото не бях получавал заплата шест месеца. Този случай се разрешава от моя адвокат и адвоката на Левски. Знам, че се е появила новина, че мога да пропусна първите мачове на Левски. Говорих с моя агент, той и адвокатът на Левски работят по случая.

-В Украйна игра с двама българи Занев и Вальо Илиев, говорил ли си с тях за Левски?

-Преди около 20 дни Валентин Илиев ми прати съобщение, че Левски се интересува от мен. Тогава бях в Бразилия. Не отговорих на съобщението, защото моят агент разглеждаше и други оферти. Седмица по-късно моят агент ми каза официално, че има такова предложение и аз реших да дойда в България. Преди година, когато бях във Волин имах предложение от Динамо Москва, но нещата не се получиха, защото се контузих. Условията бяха много добри.

-Знаеш ли, че Левски става на 100 години през този сезон, че изгуби титлата в последния кръг и няма трофей от четири години?

-Знам, че Левски е най-големият отбор в България, който има 26 титли на страната. Седмица преди да дойда гледах всички видео материали и снимки и осъзнах, че Левски е голям и сериозен отбор.

-От тези материали какво впечатление ти направи публиката на Левски?

-Голяма публика, многобройна, която подкрепя силно своя тим. Левски има добра подкрепа.