Жълти и жалки футболистите на Левски записаха поредния си шедьовър. Този път надминаха себе си по бездарие. Отпадането от клуб като Иртиш, надминава всичките издънки, които в този състав Левски успя да сътвори през последните месеци.

Сега е време за поне мъничко достойнство. Като не умееш да се справиш, добре е да си тръгнеш. Първи трябва да е треньорът, защото от него зависят най-много неща в отбора, що се касае до спортно-техническата част на нещата. Митов можеше да изпревари събитията още след загубената титла, но не се усети. Не се усетиха и всички над него, че на Левски му трябва специалист с опит и класа. Първоначалните успехи с надъхване и ентусиазъм бяха и плод на случайност. Ники Митов почна добре, но първоначалният мерак в играчите изчезна.

Голяма тежест са изключително посредствените футболисти, които получават безумно много пари за качествата, които „притежават“. На „Герена“ са наредени дърводелец до дърводелеца, страхливец до страхливеца. Срещу Иртиш Левски игра с много „пиш“ на гащите и това пролича в началото на срещата. В Павлодар се видя, че с тези работата няма да стане. Годината личи, че пак ще е нулева и за това е крайно време да се почне на чисто.

„Нека играят Антонио Вутов и съучениците му“, това предложи един приятел след първия мач. В общи линии и в подобна формация, Левски ще отпадне от Иртиш по същия начин. Просто ще е по-евтино и ще има надежда, че някой от младите може и да прокопса.

Странно е как всяка година Левски успява да събира един сорт футболисти. По закон те нямат особени качества, най-много им липсва характер и дупе да играят в отбор с претенции. Сега вариантите са два. Левски да се превърне окончателно в тим без претенции, или да смени изпълнителите. За второто обаче май е късно. Сладурите си имат договори с клуба, повечето са дългосрочни. Копче не можеш да им кажеш.

През лятото в Левски се върна Наско Сираков и акумулира огромни надежди, защото е показал, че умее. В момента неговото алиби е, че е едва в началото. Разбрахме, че не е магьосник, но е длъжен да влезе в кожата на предишния Сираков. Длъжен е да счупи самолетите на връщане за София. Да тропа, да се кара и да гони. На „Герена“ базата е добре оборудвана. Има достатъчно зали, вероятно има и по-модерни пособия от „видеото“. Да гледат и да тъпеят. Файда от „Силвовци“ никаква. Само прахосват пари и хабят водата след тренировка.

Гигантският проблем е, че си приличат. Все едно са избирани с конкурс. Конкурсът е бил за страхливци, които нямат сърца.