Старши треньорът на казахстанския Иртиш Талгат Байсуфинов показа самочувствие след отстраняването на Левски още в първия предварителен кръг на Лига Европа. Скромният тим от Павлодар удари „сините“ с 2:0 на свой терен и след нулево равенство в първия мач в София се класира напред в турнира.

„На първо място искам да поздравя всички тази победа. Постигнахме резултат и продължаваме. Това е игра и може да се случи всичко. Преди време Рубин победи Барселона. Ние не сме Рубин, но и Левски не е Барселона“, бяха първите думи на Байсуфинов след мача.

„Казах на футболистите ми да не мислят за нищо друго, а просто да излязат и да играят. Свършихме много работа в подготовката си за този мач. Играхме много добре в защита. През първото полувреме атакувахме повече, но през второто полувреме, при два гола преднина, трябваше да се концентрираме в отбрана. Разбира се, отстраняването на един техен фубтолист също изигра своята роля. Огромни благодарности за момчетата, които въпреки този тежък цикъл направиха чудесен подарък на цял Казахстан и Павлодар“, каза още той.

„Ще повторя думите си от началото – това е футбол, просто днес беше нашият ден. Футболът е игра, в която могат да се случат различни неща. Може би за някои победата ни е сензация, но пак ще кажа, че днес беше нашият ден. Продължаваме напред и то закономерно“, завърши наставникът на Иртиш.