Новото попълнение на Наполи Гонсало Игуаин донесе победата на своя тим с 2:1 над Бенфика в приятелски мач .

На „Сан Паоло“ неаполитанци най-накрая осъществиха своето предсезонно парти с танцови програми, фойерверки и мажоретки.

Само 5 минути трябваха на отбора, воден от Рафаел Бенитес, да открие срещу португалците. Лоренцо Инсине получи топката отляво, задържа я умело, с което даде време на Валон Бехрами да се включи в наказателното поле. След това италианецът центрира на близката греда, където швейцарецът с глава не остави шанс на вратаря с изстрел в близкия ъгъл.

Самият Инсине можеше да вкара втори гол, но Артур с чудесна намеса отби силния удар на крилото.

Противно на логиката и немалкото положения пред своята врата, Бенфика стигна до изравнително попадение малко преди почивката. Луизао скочи най-високо при едно центриране от пряк свободен удар и с глава заби кълбото покрай Пепе Рейна.

Смените в началото на втората част не промениха развоя на мача и след поредната доза пропуски Наполи взе победата в 70-ата минута. Игуаин реализира своя дебютен гол за клуба, като изчака идеалният момент, за да засече във вратата ниско подаване на Пабло Армеро. Резервата Емануеле Калайо пък можеше да направи успеха по-изразителен, но ударът му с глава срещна десния стълб, а топката започна да върви по голлинията, преди Артур да я изчисти.