Доскорошната звезда на Левски Димитър Телкийски даде специално интервю за Гонг, след вчерашната победа на Апоел над Макаби в дербито на Тел Авив.

„Темата национален отбор не ми се коментира в момента. Ако ме покани селекционерът ще се отзова. Не вярвам някой да откаже на националния отбор. Треньорът си преценява, кой му трябва и ще му свърши работа за националния отбор”, заяви намиращият се във форма флангови играч.

Мечо Телкийски определи попадението си срещу Макаби, като меко казано красиво. Според пловдивчанина това е най-красивия гол в кариерата му.

„Изненадан съм от мача и атмосферата в Израел. Феновете на двата отбора са много запалени. Това дерби е нещо като българското Левски - ЦСКА. Надявам се да продължаваме по същия начин и отборът ни да се спаси от изпадане”, коментира за Гонг Телкийски.

„Прави ми впечатление, че феновете не се вълнуват от позицията на отбора. Като в България - важно е да спечелиш дербито. Нашите фенове са в страхотно настроение от вчерашната победа”, допълни Мечо.

Офанзивният футболист похвали колегата си Елин Топузаков. Бившият капитан на Левски е асистирал за третото попадение, което Телкийски не пропусна да отбележи.

„Не мога да коментирам, кое първенство е по-силно българското или израелското. Ние сме играли срещу няколко отбора и е трудно да преценя, но съм повече от приятно изненадан от видяното в Израел. Първенството тук е доста добро, а отборите са с изравнени възможности”, разказа още Димитър Телкийски.

„В началото хората много не ни познаваха. Ние бяхме свикнали да сме популярни в България. Сега вече ни скандират имената по време на мачовете. С играта си допринасяме за положителното отношение към нас”, похвали се бившият ас на Левски.

„Имам приятели в Левски и е нормално да се чувам с тях. Нормално е да поддържам контакти, ние си оставаме приятели за цял живот. Съсредоточил съм се върху изявите си тук и не мисля в момента за Левски”, разясни Телкийски.

Бившата „синя” звезда коментира неудобството да играе с червения екип на Апоел Тел Авив. „Беше ни особено в първите дни, с Топузаков се майтапихме. Свикваме, все пак сме в друга страна и друг отбор”, каза с усмивка Димитър Телкийски.

„Моето семейство е тук и това на Топузаков също. Животът е хубав”, завърши Мечо.