Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов говори обширно пред българските журналисти преди тимът да отпътува за световната квалификация с Малта на 10 септември.

„Чувстваме се доста странно, защото според нас, според треньорите, а доколкото чувам и според феновете и Вас журналистите сме изиграли един доста добър мач срещу Италия”, започна Попов.

„Трябва да правим няколко силни мача подред. Трябва да затвърждаваме възходящата линия по която се движим. Дойдохме в Италия и показахме, че играем силен футбол – приятен за окото, с добри атаки. Но за съжаление не взехме дори и точка”, добави звездата на руския Кубан Краснодар.

„Яд ме е че не взехме точка. Не само мен, но и моите колеги. Но не трябва да живеем с миналото, а да гледаме настоящето. Съжалявам много, че изпуснах най-чистото положение. Ако бях вкарал щях да зарадвам цяла България и резултатът нямаше да е 1:0 за Италия. Искаме, не искаме трябва да забравим за Италия защото ни предстои мач с Малта – също толкова важен”, върна се към пропуска си срещу „скуадра адзура” капитанът на „трикольорите”.

„Наистина след мача с Италия може да се получи да сме емоционално изчерпани от мача с Италия. Но не бива това да се получава. Всички работим в тази насока – да не се получава. Лека, полека трябва да се нагласяме за мача с Малта”, категоричен бе Попето.

„Аз обещах, че ще бием Италия и бях близко да изпълня обещанието си. За Малта мога да обещая, че ще дадем максимума от себе си и на всяка цена трябва да вземем трите точки”, заяви юношата на столичния Левски.

Той коментира и факта, че получи най-висока оценка от българския отбор от авторитетните издания „Гадзета дело спорт” и „Кориере дело спорт”: „Повече щеше да ме ласкае да бях взел оценка 3, но пък отбора да беше взел нещо от Италия!”

„В Малта ще бъде доста трудно, най-вече заради условията. Доколкото знам ще бъде доста топло. Но трябва да вземем трите точки на всяка цена. Независимо с каква игра. Малта е отбор, който играе доста защитно. Мисля, че докато падне първият гол ще е тежко. Защо да не можем да повторим това 6:0 от София. Виждате срещу силен отбор като Италия, колко положения създадохме. Само че не се вкараха”, изрази очакванията си за мача стадион „Та Кали” Попов.

„Не гледаме другите отбори, гледаме си нас. Пак казвам – жалко че не взехме точка от Италия за да бъдем вече с 11 точки, но и това го има във футбола. Още преди началото на квалификациите казах, че Армения е доста силен противник и мисля, че мачът ни там ще бъде доста тежък. Но преди това трябва да победим Малта и тогава да мислим за другите мачове”, коментира накратко положението в квалификационната ни група капитанът на националния ни отбор.

„Не бих казал, че има някакво напрежение в негативния смисъл с наближаването на края на квалификацията. И аз, и момчетата сме свикнали да играем под напрежение. А и е хубаво да има нещо такова да те държи буден”, завърши Ивелин Попов.