„Много тежка група, много изненади има, надявам се да имаме късмет и да спечелим последните два мача“, обяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов при завръщането на националния отбор от Малта.

"Лъвовете" победиха Малта с 2:1 миналата вечер и продължават да заемат второто място в групата. „Всички мачове са измъчени, докато не се спечелят трите точки. Трудна победа, много хубаво първо полувреме, отпускане във втората част, не вкарваме шансовете, които имаме. Трябва повече концентрация в атака и в защита. Програмата минимум е изпълнена, остават два много тежки мача. От самото начало ви казвам, че играем мач за мач. Ще направим всичко възможно да спечелим тези два мача“, коментира Михайлов на Летище София.

„Със сигурност ще има напрежение, това е във всяка една игра - когато наближаваш успеха, идва страхът от победата. Отборът е млад, много млади момчета има, надявам се това да не им повлияе. Ние не правим сметки - трябва да вземем шест точки от оставащите два мача и тогава каквото дойде. Когато изтеглихме жребия за тази група, някой от вас да е мислил, че два мача преди края ще бъдем на втора позиция? Не. Много тежка група, много изненади има, надявам се да имаме и късмет“, допълни президентът на БФС.

„Любо Пенев има дългосрочен договор, показва много добри неща с отбора. Отборът върви нагоре, той се изгражда като треньор с този отбор, така че му пожелавам успех от все сърце“, завърши Михайлов. /БГНЕС