Поредицата, безкрайните грешки, които бяха допуснати в Левски през последните години, намериха своята черешка върху тортата с вчерашния акт на събличането на Ивайло Петев. Мненията във форумите за случилото се са с предимно негативен акцент, но има и такива, които одобряват.

Всъщност, не само в Левски, в държавата ни не направиха нищо за тези години, за да вкарат ред и законност, за да има справедливост и усмивки, а с това на повърхността излизат такива елементи...А полицията пак я нямаше никаква, появила се, казват, към 19.43...

Чувствата, които завладяха българина вчера следобед и ще продължат да го държат в плен още дълго са на шок, ужас, вцепенение, срам, позор. Има и такива, които казват „браво“, защото наистина трябваше да се случи нещо разтърсващо на „Герена“. Дали точно това трябваше е друг въпрос.

Тонев и Сираков разбираемо подадоха оставки, или просто си тръгнаха. Батков заплаши със същото...Но Петев остана. Честно казано, от една страна Батков и Петев постъпват мъжки, но от друга се питам какво ли още ги чака. Давам си сметка също, че ако Гонзо и Кокала, например, бяха на мястото на Петев, нямаше да се оставят да бъдат съблечени. Дори с риска да бъдат набити. Сега не е много ясно как точно Петев ще всява респект у своите футболисти, как ще избегне новата порция атаки и присмеха на другите. Иначе – да, той пострада невинен. Обра пешкира на цялата идиотия, която се случва в Левски. Някъде си в някакво интервю на последния ред бил казал, че е от ЦСКА. Това не може да е причината. Разбираемо би било, ако Наско или Гонзо бяха седнали на треньорския или ръководен стол на „Армията“, или пък Стоичков или Стойчо бяха дошли на „Герена“. Те са знакови фигури за Левски и ЦСКА. Петев изгоря без вина-виновен, дупе да му е яко и занапред.

Ситуацията вчера беше неочаквана и за журналистите. Беше достатъчна само една искра и всичко излизаше извън контрол. Правилно ли не реагираха или не – трудно е да се прецени. Наредихме се обаче до проявите на сърби и хървати, на италианци и аржентинци във футболното фенство.

В момента е ясно само, че ситуацията в Левски е крайно непредсказуема. Може шокът да разтърси в положителна посока клуба, но може и той съвсем да се срине. Да видим какво ще се случи.

ВИЖТЕ ПОДОБНА СИТУАЦИЯ В АРЖЕНТИНА