Селекционерът на България Любослав Пенев обяви на официалната си пресконференция преди мача с Армения в Ереван, че ексцесиите на летището при пристигането на българската делегация, не са стреснали футболистите му.

„Готови сме, не само за мача утре, но и за мача с Чехия. Така ще затворим цикъла от мачове в нашата квалификационна група. Ако някой е целил да стресне отбора на летището, мога да кажа, че не го е постигнал. Има комисии, които се занимават с този тип прояви, мен ме интересува футболната част“, категоричен бе Любослав Пенев.

„Имаме 1-2 ударени, но като цяло отборът е готов без физически проблеми. Аз съм сигурен, че утре ще наблюдаваме атрактивен футбол. И в двете формации има бързи и технични футболисти. Ние обаче си преследваме нашите цели. Определено резултатите, които се получиха в групата са интересни, дори в някои мачове – изненадващи. Но в крайна сметка всеки е спечелил толкова точки, колкото е заслужил. Това, че Италия са се класирали, не означава че няма да играят докрай. Никой в тази зала не може да каже дали утре италианците ще играят на 100 % или на 44 % да речем. Изобщо не искам да подлагам на съмнение, че някой отбор ще играе симулативно. Мачовете на национално ниво все пак са чест и престиж“, продължи българският селекционер.

Ето какво каза още той: „Аремниците са изключително силен отбор. Освен, че имат 4-5 основни футболисти, те са много силен колектив. Представянето им в предишните квалификации и в тези потвърждава това. Няма да се връщам в детайли към мача в София с Армения. Получи се здрав и хубав мач и в никакъв случай не е имало провокации от моите футболисти. Отборът на Армения идваше от Малта с победа, ние бяхме надиграли, но не успяхме да победим Италия. Трите точки бяха много важни за нас и ги спечелихме. Няма какво повече да се връщам на този мач. Утре ще заложа на футболисти, които към момента се изявяват най-добре. Основното преди да взема решение е как работят те при мен. Може и да нямаме толкова ярки звезди, но за мен най-важен е колектива. Това е базата, на която аз съм стъпил за постигането на тези резултати.“